Thuisbatterijen – wij adviseren en installeren

Op zoek naar een kwalitatieve efficiënte thuisbatterij? Bij Group Moerman adviseren we bij de verschillende opties en installeren we de batterij vlot bij jou thuis.

Thuisbatterij thuisbatterijen thuisaccu's - Group Moerman instalalties

Kwalitatieve batterijen

Wij adviseren bij jouw keuze voor de beste thuisbatterij.

Op zoek naar een thuisbatterij voor jouw zonnepanelen-installatie? Of ben je op zoek naar een volledige zonnepanelen-installatie? Wij helpen je verder!

Duracell batterijen

Wellicht het meest bekende merk van batterijen maakt ook kwalitatieve thuisbatterijen. Garant voor betrouwbaarheid en efficiëntie bij het opslaan van overtollige zonne-energie voor later gebruik

Solaredge thuisbatterij

Solaredge is een kwalitatief merk onder de zonnepanelen en thuisbatterijen. Toonaangevende fabrikant van power optimizers, thuisbaterijen en omvormers voor zonnepaneleninstallaties.

BYD batterijen

Batterijen van het bedrijf BYD (Build Your Dreams), staan bekend om hun grote opslagcapaciteit en betrouwbaarheid. Ze bieden een krachtige oplossing voor het opslaan van zonne-energie

Huawei thuisaccu’s

De Huawei thuisbatterijen zijn ontworpen om efficiënte energieopslag te bieden en maken gebruik van geavanceerde technologieën om de energie-efficiëntie te optimaliseren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

LG Chem thuisbatterijen

Onderdeel van het gekende LG merk. Bekend om hun betrouwbaarheid en prestaties in energieopslag.

Pylontech thuisbatterij

Bekend om hun geavanceerde lithium-ijzerfosfaattechnologie, die duurzaamheid en prestaties biedt.

Wij adviseren je vrijblijvend over de beste keuze. Wij staan je bij van analyse tot afgewerkte installatie.

Enkele sfeerbeelden van installaties met thuisbatterij!

Waarvoor dient een thuisbatterij

Thuisbatterijen, ook bekend als huisaccu’s, zijn apparaten ontworpen om elektrische energie op te slaan die wordt gegenereerd door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt, meestal tijdens de avonduren of ’s nachts wanneer de zon niet schijnt of wanneer de elektriciteitsvraag hoog is.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Opslag van overtollige energie: de batterijen slaan de overtollige energie op die wordt gegenereerd door zonnepanelen wanneer de zon schijnt en de elektriciteitsvraag in huis laag is. In plaats van deze energie terug te voeren naar het elektriciteitsnet, wordt deze opgeslagen voor later gebruik.
 2. Eigen verbruik verhogen: Het gebruik van een batterij kan het eigenverbruik van zelfopgewekte energie vergroten. In plaats van afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, kunt u energie uit de batterij halen wanneer dat nodig is, wat kan helpen de elektriciteitsrekening te verlagen.
 3. Noodstroomvoorziening: Sommige thuisbatterijen zijn ontworpen om te fungeren als een noodstroomvoorziening. In geval van een stroomstoring kunnen ze automatisch overschakelen naar de batterijvoeding, waardoor belangrijke apparaten blijven werken.
 4. Schaalbaarheid: Thuisbatterijsystemen zijn vaak schaalbaar, wat betekent dat u meer batterijcapaciteit kunt toevoegen als uw energieopslagbehoeften toenemen.
 5. Milieuvriendelijk: Het gebruik van thuisbatterijen kan de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en de integratie van hernieuwbare energiebronnen in het elektriciteitsnet ondersteunen, wat bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot.
 6. Levensduur en garantie: De levensduur van thuisbatterijen varieert, maar de meeste fabrikanten bieden garanties die meerdere jaren meegaan, vaak tussen de 5 en 10 jaar.
 7. Kosten: Thuisbatterijen vertegenwoordigen een investering, en de kosten variëren afhankelijk van de capaciteit en het merk. Het rendement op de investering hangt af van factoren zoals de elektriciteitsprijzen in uw regio en hoeveel energie u kunt opslaan en gebruiken.

Het gebruik van dergelijke batterijen kan helpen bij het maximaliseren van de voordelen van zonne-energie en het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te overwegen of een batterij voor jouw specifieke situatie zinvol is, rekening houdend met de kosten en potentiële besparingen. Wij kunnen je helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Contacteer ons voor meer informatie!

Terugverdientijd van thuisbatterijen

Over het algemeen ligt de gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij ergens tussen de 5 en 15 jaar, afhankelijk van factoren zoals de prijs, je zonnepannelen-installatie, de elektriciteitsprijzen, zelfverbruik en eventuele subsidies. Het is belangrijk om een gedetailleerde analyse te laten uitvoeren op basis van jouw specifieke situatie voordat je tot de aankoop overgaat. Wij helpen je om de potentiële besparingen en de terugverdientijd van jouw systeem te berekenen. Aarzel niet en contacteer ons nu!

In welke regio’s plaatsen wij thuisbatterijen?

Bij Group Moerman installeren we thuisbatterijen in gans West-Vlaanderen en ook Oost-Vlaanderen.

We focussen echter vooral op regio Brugge, Oostkamp, Zedelgem, Middelkerke, Blankenberge, Torhout, Beernem, Oudenburg, Gistel, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostende, Bredene, De Haan, Damme, Ichtegem, De Panne, Nieuwpoort, Koksijde en Veurne.

Contacteer ons

We staan klaar om jouw thuisbatterij bij je te installeren! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Op zoek naar een snelle installatie van jouw thuisbatterij? Contacteer ons gerust voor meer informatie!

Vraag je vrijblijvende offerte aan bij Group Moerman!

0489 14 62 91
tom@moermantom.be

Group Moerman: zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen. Vraag nu jouw offerte aan!
 • Zonnepanelen
 • Thuisbatterij
 • Kwalitatieve omvormers
 • Laadpalen
 • Hoog rendement
 • RESCert installateur (premies)
 • Begeleiding van A tot Z
 • Tijdelijke stockage bij verhuis
 • Algemene elektriciteitswerken